MENÜ
Összefogás, Együtt Naszályért Kulturális Alapítvány

Összefogás, együtt, tovább a jövőnkért!

Kérjük Önt, hogy a személyi jövedelemadója 1 % - át az

Összefogás, Együtt Naszályért Kulturális Alapítvány

részére ajánlja fel.

 

Adószám: 18029600-1-11

 

 

„Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán túl, az Óperenciás-tengeren innen, ott, ahol a nap az egyik oldalon fölkel, a másikon meg lemegy, volt egyszer egy kicsi madárka. Ennek a kicsi madárkának aranyból volt a tolla. Ha rásütött a nap, ezernyi színben csillogott, ragyogott, tündöklött, hogy a szem majd belevakult. A szemei gyémántból voltak. Ez a madárka igen kicsi volt, de ha fölszállt a levegőbe, majd elérte az eget. Ott a magasban lebegett egy helyben, mint egy kis pacsirta dalolt, énekelt úgy, hogy majd a szíve beleszakadt. De aztán ahogy az évek múltak, egyre ritkábban repült fel. Nem merte fészkét elhagyni, mert mindig a kicsi fiaira vigyázott. Ott gubbasztott a két kis lábával úgy megkapaszkodott, hogy sem vihar, sem a kányák, meg a tolvaj szarkák sem tudták onnan kirángatni.

 

Na, de aztán mindig több kánya támadta meg, csípték itt, marták ott. Hát a végén úgy megkopasztották, hogy az aranytollakból még csak mutatóba is alig maradt valami. Mit volt mit tenni, a kicsi madárka elment a bádogoshoz és avval csináltatott új tollakat. Az meg is csinálta, a madárka meg azokat egyenként bearanyozta. De bizony hiába volt az. Akárhogy aranyozta, az bizony már nem ragyogott. Hát hogy is? Nem volt már igazi, meg nehéz is volt. Nem tudott már többé felrepülni, aztán ezután nem is énekelt a magasban. Az már csak a fészkében gubbasztott, abba kapaszkodott. A fiait védte. Aztán hogy a kánya ne csíphesse el őket a levegőben, azokat sem engedte repülni. Így aztán azok azt nem is tanulták meg. Aztán mert nem repültek, nem is énekeltek.

 

De hiába gubbasztott a fészekben, hiába védte kicsi fiait, azok mindig csak elveszelődtek, mindig kevesebb maradt meg. Aztán ami megmaradt, az sem tudott már repülni, meg a tolla sem ragyogott, a hangjukból meg csak olyan károgásféle lett. Aztánmeg, mert lábukkal mindig olyan erősen kapaszkodtak, azok is görcsöt kaptak, elgyöngültek. Az lett a vége, hogy a kicsi aranymadár teljesen elerőtlenedett. Most csak fekszik fészkében, ott vergődik szegényke, de már arra is alig van ereje. Hát bizony az egyre halkabban csipog. A varjak meg mindig elrabolják a kicsinyeit. Hát persze, mert már nem tudja védelmezni őket.

 

Az a kicsi nyulacska, amelyik a Dunán túl, az Óperenciás-tengeren innen, ott, ahol, a nap az egyik oldalon fölkel, a másikon meg lemegy, ide-oda futkároz, az mondta ezt el nekem. Hiszem is, nem is, de valami igaznak csak kell lenni benne, mert a csipogást már magam is alig hallom.”

 

A mese Gaál Károly „Aranymadár” című könyvéből való.

 

Ez a honlap értük jött létre, a madárkákért (polgárokért)…

 

 

ELÉRHETŐSÉGEINK

 

 

Címünk: 2899 Naszály, Fenyves u. 22.

 

Adószám: 18029600-1-11

 

Bankszámlaszámunk: 63200267-11045342

 

Nemzetközi számlaszám: HU12 6320 0267 1104 5342

 

E-mail: osszefogasalapitvany@gmail.com

 

TÁMOGATÁS, ADOMÁNYOZÁS

 

Ön is segítheti Alapítványunk sikeres működését!

 

Szerte a világon már nagy hagyománya van a karitatív tevékenységek támogatásának, a társadalmi elit szereplői felismerték, hogy jó cél érdekében összefogni, a rászorultakon segíteni nem csak nemes gesztus, hanem felelősségteljes, alapvető kötelezettség.

 

Számítunk magánszemélyek, cégek, vállalatok, intézmények, civil szervezetek, bel és külföldi adományozók pénzbeli felajánlásaira (közhasznú alapítványunk számára befizetett összegek meghatározott része a vonatkozó adójogszabályok szerint az adóbevallásnál levonható, erről igazolást adunk ki.)

 

 

Bármilyen egyéb segítséget is szívesen fogadunk (javítások, nyomdai ill. reklámtevékenység, tárgyi eszközök, szolgáltatás stb).

 

Segítségre nagy szükség van. Céljaink megvalósulásához az anyagi források biztosítása nagy gondot jelent, munkánk sikerességéhez magunk is segítségre szorulunk.

 

Folyamatosan keressük azokat a forrásokat, amelyek biztosítani tudják a hosszú távú működést és továbbfejlődést.

 

 

Támogatásával lépésről-lépésre építhetünk egy lakhatóbb, emberségesebb világot! Köszönjük!

 

 

 

Hírek

 • A szerelmi varázslás titkai

  Karácsony ide vagy oda, a népszokások szerint ilyenkor is megismerhetjük szerelmünket. Elég hozzá egy alma, vagy némi fagyöngy.

 • A fiatal elnök vissza akarja hódítani az olvasókat

  A Magyar Írószövetség eddigi legfiatalabb vezetőjeként látott munkához Szentmártoni János; a november 27-én elnökké választott 35 éves költő új arculatot és hangsúlyosabb társadalmi jelenlétet ígér.

 • Magyar világutazók a Broadwayen

  Van egy együttes, mely beutazta a fél világot, hírét viszi a magyar zenének és táncnak. A Presidance Company néhány év alatt kivívta mind a szakma, mind a közönség elismerését.

 • Új mestereket avattak

  Tizenegy népi művész vehette át idén a Népművészet Mestere díjakat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkártól Budapesten, a Hagyományok Házában.

 • Vak kislány nyerte az olvasási versenyt

  Az olvasás és a könyvek iránti szeretete miatt kapott díjat a tajvani Oktatási Minisztériumtól egy látássérült diáklány. Hetvenkét könyvet olvasott el mindössze két hónap alatt.

 • Magyar filmet ad a belga TV karácsonykor

  Belgiumban az Egy tél az Isten háta mögött című magyar produkciót vetítik főműsoridőben az RTBF csatornán.

 • Az ő titkukat már sosem fejtjük meg

  Személyes történetek mellett eddig még nem publikált dokumentumok és mintegy másfél száz fotó idézi fel a két színészóriást, Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt Szigethy Gábor színháztörténész és felesége, Gábor Júlia könyvében.

 • Átadták a 2010-es Aase-díjakat

  A Gobbi Hilda által alapított elismerést Borbás Gabi, Csonka Ibolya, Fülöp Zsigmond és Venczel Valentin vehette át Szőcs Gézától, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárától szerdán Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

 • Akit imádnak a britek

  Judi Dench színésznőt választotta meg minden idők legnagyszerűbb színpadi színészének a brit közönség.

 • Németország nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt

  A német Lena nyerte meg az idei, sorrendben 55. Eurovíziós Dalversenyt szombat éjjel a norvégiai Oslóban."Nagyon boldog és hálás vagyok, soha nem gondoltam volna, hogy képesek leszünk győzni" - mondta a 19 éves Lena, aki nemrég tette le érettségi vizsgáit.

Asztali nézet