MENÜ
Összefogás, Együtt Naszályért Kulturális Alapítvány

Összefogás, együtt, tovább a jövőnkért!

Az alapítvány céljai, alapelvei:

 

1. Naszály község kulturális életének fellendítése, a kultúrá­val kapcsolatos művészeti, tudományos rendezvények meg­szervezése, támogatása.

 

2. Naszály község kulturális örökségének felderítése, megismertetése a község polgáraival, a polgári hagyományok felderítése és ápolása.

 

3. Naszály község épített és természeti környezetének rendben tartása, megóvása.

 

4. Érték- és érdekközösség teremtése a legkülönfélébb értelmiségi, vállalkozói, tulajdonosi és munkavállalói rétegek között.

 

5. Az alapítvány feladatának tartja, hogy véleményt nyilvánítson és állást foglaljon helyi és országos közügyekben.

 

6. A helyi közösségek fejlesztése, a nemzet hagyományos értékei, valamint az európai kulturális örökség iránt fogékony, elkötelezett és tenni akaró állampolgárok, civil szervezetek együttműködésének támogatása.

 

7. A nemzeti és európai értékrend - az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás, az egyének boldogulása - képviselete és terjesztése, a jogállamiság, a szociális piacgazdaság és a magyar polgári demokrácia erősítése érdekében.

 

8. Az alapítvány alapvetőnek és meghatározónak tartja a magyarságunkhoz és a keresztény, polgári értékekhez való hűséget és ragaszkodást. Vallja, hogy ezen értékek megélésnek színtere elsősorban a család és a helyi kisközösségek.

 

9. Az alapítvány vállalja és magáénak tudja nemzetünk múltját, ezeréves keresztény történelmét.

 

10. Ápolja és továbbadja a helyi és néphagyományokat.

 

II.életének alakításában; illetve a szereteten alapuló, egymásra figyelő, az elesettekhez odaforduló, cselekvően szolidáris élet lehetőségének megteremtését.

 

12. Az alapítvány fölismeri és vállalja, hogy cselekedeteiért nemcsak a mostani nemzedékeknek tartozik felelősséggel. Mindazzal, amit tesz és szól, a jövőt: gyermekeink és unokáink emberhez méltó életét alapozza meg.

 

13. Küzd, és folyamatos felvilágosítást végez az emberi méltóságért, a rasszizmus és kirekesztés ellen.

 

14. Az alapítvány aktívan közreműködik a Naszályon megalakult polgári értékeket valló kisközösségek munkájának szervezésében, segítésében, összehangolásában többek között azzal, hogy programokat, rendezvényeket szervez mind a tagság, mind a kívülállók részére.

 

15. Kiadványok szerkesztése, kiadása.

 

16. Az alapítvány, feladatainak végrehajtására bizottságokat, munkacsoportokat hozhat létre, személyeket és szervezeteket kérhet fel.

 

17. Az alapítvány együttműködésének elősegítése céljából - szakmai és területi tagozatokat hozhat létre.

A fenti elvek megvalósítása céljából az alapítvány minden lehetséges fórumon képviseli és megismerteti a keresztény, polgári értékeket; elősegíti, hogy ezek közösségeink életében minél inkább kiteljesedjenek.

 

18. Az alapítvány kinyilvánítja elkötelezettségét és együttműködési szándékát minden olyan társadalmi szervezettel, amely a polgári, keresztény értékek alapján áll.

Az alapítvány szervezete:

 

Az alapítvány legfőbb szerve: a kuratórium

 

Tagjait - az összeférhetetlenségi szabályok figyelembevétele mellett - az alapító jelöli ki. Tagjainak száma: 3 fő.

 

A kuratórium elnöke, tagjai társadalmi munkában látják el feladatukat. Indokolt esetben költségtérítés illetheti meg őket.

 

A kuratórium mandátuma határozatlan időre szól.

 

A kuratórium, tagjai:

 

Sass László, a kuratórium elnöke

Rovács Lajos, kuratóriumi tag (titkár)

Badics Tamás kuratóriumi tag

 

A kuratórium mindhárom tagja vezető tisztségviselőnek minősül.

 

Hírek

 • A szerelmi varázslás titkai

  Karácsony ide vagy oda, a népszokások szerint ilyenkor is megismerhetjük szerelmünket. Elég hozzá egy alma, vagy némi fagyöngy.

 • A fiatal elnök vissza akarja hódítani az olvasókat

  A Magyar Írószövetség eddigi legfiatalabb vezetőjeként látott munkához Szentmártoni János; a november 27-én elnökké választott 35 éves költő új arculatot és hangsúlyosabb társadalmi jelenlétet ígér.

 • Magyar világutazók a Broadwayen

  Van egy együttes, mely beutazta a fél világot, hírét viszi a magyar zenének és táncnak. A Presidance Company néhány év alatt kivívta mind a szakma, mind a közönség elismerését.

 • Új mestereket avattak

  Tizenegy népi művész vehette át idén a Népművészet Mestere díjakat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkártól Budapesten, a Hagyományok Házában.

 • Vak kislány nyerte az olvasási versenyt

  Az olvasás és a könyvek iránti szeretete miatt kapott díjat a tajvani Oktatási Minisztériumtól egy látássérült diáklány. Hetvenkét könyvet olvasott el mindössze két hónap alatt.

 • Magyar filmet ad a belga TV karácsonykor

  Belgiumban az Egy tél az Isten háta mögött című magyar produkciót vetítik főműsoridőben az RTBF csatornán.

 • Az ő titkukat már sosem fejtjük meg

  Személyes történetek mellett eddig még nem publikált dokumentumok és mintegy másfél száz fotó idézi fel a két színészóriást, Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt Szigethy Gábor színháztörténész és felesége, Gábor Júlia könyvében.

 • Átadták a 2010-es Aase-díjakat

  A Gobbi Hilda által alapított elismerést Borbás Gabi, Csonka Ibolya, Fülöp Zsigmond és Venczel Valentin vehette át Szőcs Gézától, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárától szerdán Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

 • Akit imádnak a britek

  Judi Dench színésznőt választotta meg minden idők legnagyszerűbb színpadi színészének a brit közönség.

 • Németország nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt

  A német Lena nyerte meg az idei, sorrendben 55. Eurovíziós Dalversenyt szombat éjjel a norvégiai Oslóban."Nagyon boldog és hálás vagyok, soha nem gondoltam volna, hogy képesek leszünk győzni" - mondta a 19 éves Lena, aki nemrég tette le érettségi vizsgáit.

Asztali nézet